Skip naar content

Market Food Group

Van ambacht naar efficiënte, datagedreven bakkerijen

Functie: Interim Productiemanager
Periode: Oorspronkelijk 6 maanden – Uitgebreid naar 3 jaar
Context: Meerdere industriële bakkerijen binnen één groep

Bij Market Food Group werd Marc verantwoordelijk voor het professionaliseren van meerdere bakkerijlocaties. Zijn opdracht was helder: breng structuur, verbeter efficiëntie en zorg voor een toekomstbestendige organisatie. Hij begon met het opzetten van een bedrijfsbureau dat fungeerde als centraal zenuwstelsel voor planning en aansturing.

“De bakkerij kreeg voor het eerst inzicht in realtime productiedata, wat leidde tot optimalisatie van inzet en verbruik.”

Marc stelde bekwame shiftleaders aan, gaf hen handvatten via visuele middelen (week-, dag- en heartbeatborden), en richtte de organisatie zo in dat prestatie en communicatie beter liepen. Met het invoeren van een MES-systeem kreeg de bakkerij voor het eerst inzicht in realtime productiedata, wat leidde tot optimalisatie van inzet en verbruik.

Hij bouwde stap voor stap aan een productieomgeving waar ambacht en efficiency hand in hand gaan.

Resultaten

Sterk verbeterde structuur en communicatie
Minder verspilling en energieverbruik
Meer grip op planning en output via MES
Gemotiveerde teams en heldere aansturing

Resultaten:

  • Sterk verbeterde structuur en communicatie
  • Minder verspilling en energieverbruik
  • Meer grip op planning en output via MES
  • Gemotiveerde teams en heldere aansturing
Benieuwd hoe ik jou kan helpen? Neem contact met mij op voor een kennismaking. Samen bouwen we aan jouw succes! Contact opnemen